Logo

WAXEN

Centraal in de stad Groningen zit Hallo Beautiful. Onze salon heeft in 2014 haar deuren geopend. Helemaal nieuw en gelijk met meer dan 25 jaar ervaring. Ervaar het verschil en gun jezelf een behandeling.

Wij werken hygienisch, snel en praktisch. Goed om te weten is: niet alle schoonheidssalons zijn gespecialiseerd in een echte Brazilian wax, doordat het vaak ontbreekt aan ervaring. Wij hebben inmiddels meer dan 15 jaar ervaring.

Vrouwen voelen zich vrouwelijker en aantrekkelijker en dus zelfverzekerder wanneer ze onthaard zijn. Ongeveer 88% onthaard zich het hele jaar door.

Voor de eerste keer een Braziliaan wax?

Misschien vind jij een eerste afspraak maken dood eng en ben je zenuwachtig voor wat er gaat gebeuren. Geef het aan dat dit jou eerste Braziliaan wax is. Dan houdt de persoon die je gaat behandelen er rekening mee.

Waarom waxen?

Het voordeel van harsen ten op zichte van andere ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Naar gemiddeld 3 tot 6 weken komen de haartjes terug maar zijn dan zachter en dunner dan voorheen. De huid voelt dan heerlijk zacht en schoon aan. Steeds meer vrouwen en mannen ontdekken de voordelen van waxen ten opzichte van scheren en andere zogenaamde ‘definitieve’ ontharingsmethodes.

Een echte brazilian wax of hollywoodwax

De Brazilian wax komt zoals de naam al zegt van oorsprong uit Brazilië. Bij een Brazilian wax worden alle haren op de schaamstreek verwijderd vanaf je bilnaad tot aan de venusheuvel. Je krijgt een zachte huid zonder pukkels en irritaties, omdat er eerst een laagje olie op de huid wordt aangebracht. De wax kleeft alleen aan het haar en niet aan je huid.
Bij een brazilian wax blijft een smal streepje haar over op de venusheuvel. Hierop zijn een aantal varianten mogelijk. Zie hieronder.

Bij een hollywoodwax worden alle haren in het schaamstreek gebied verwijderd en blijven er geen haren over. Helemaal kaal dus.
Na het waxen kan de huid een kleine reactie geven door iets rood te worden, maar dit is na enkele uren al weer verdwenen doordat wij nabehandelen met een cooling creme of gel .

Medicijngebruik

Waxing is af te raden voor mensen die medicijnen gebruiken zoals:

 • Rentino A
 • Differin
 • Isotretinoin
 • Tretinoïne
 • En personen met diabetes

Nazorg

 • Vermijd strakke kleding om ingroeien van de haren te voorkomen. i.v.m. infecties en irritatie gevaar. Dit geld tot 48 uur na de behandeling.
 • Neem geen zonnebank.
 • Neem geen heet bad.
 • Ga liever niet naar de sauna.
 • Ga liever niet naar het zwembad.
 • Gaat u wel in de felle zon liggen. Gebruik dan zonnebescherming met een hoge beschermings-factor (30/50)
 • Heeft u aanleg voor ingegroeide haren? Scrub uw huid dan regelmatig.

Voor vragen kun je ons altijd berichten

Meest gestelde vragen

Doet waxen pijn?
Het waxen is niet pijnloos, maar iedereen ervaart de pijn op een andere manier. Want pijn is afhankelijk van meerdere factoren. Als je vermoeit of gestrest bent, zal de behandeling pijnlijker aanvoelen dan wanneer je lekker in je vel zit. Houdt ook rekening met je cyclus. Een week na je ongesteldheid werkt het beste, want tijdens die periode is je huid erg gevoelig.

Hoe lang moet het haar zijn?
De ideale lengte om te waxen is 0,5 cm. Dat wil zeggen dat je 2 à 3 weken voor de behandeling niet meer mag scheren. Maar wij zeggen altijd beter te lang, dan te kort. Want dan knippen wij de haren op de juiste lengte.

Wat moet ik doen voor de behandeling?
Scrub de huid (de behandelzone) 1 of 2 dagen voor de behandeling, dat scheelt ingegroeide haren achteraf.

Kan ik na een Brazilian wax gelijk sex hebben?
Natuurlijk kan dit en je gaat gelijk meer plezier ervaren.

Kan ik een Brazilian wax nemen wanneer ik ongesteld ben?
Ja, dit kan wel. Maar gebruik dan wel een tampon. Hou rekening met uw cyclus een week na uw ongesteldheid werkt het beste. Want tijdens die periode is uw huid erg gevoelig.

Wanneer moet ik terugkomen?
Na de eerste behandeling over 3 of 4 weken.

Deze pagina komt eraan!

Op dit moment zijn wij nog druk bezig met het opzetten van deze behandeling. Houd onze website in de gaten!